Medveten Läkning

Din väg till hälsa

Namnet Medveten Läkning handlar om att när vi blir medvetna om sjukdomar / obalanser så kan vi också rätta till dom med medvetna handlingar. Att gå på behandling eller yoga hjälper inte enbart, du måste aktivt göra något med. Kanske ändra tankar, matvanor eller sömnvanor. Ofta har vi svårt att se vad som får oss att må dåligt. Jag hjälper dig att hitta nyckeln till din hälsa!

Hur mår du? När vi börjar må dåligt så sopar vi det gärna under mattan, lite trött, lite värk osv. Det är som om du skulle tejpa över lampan i bilen när det börjar lysa ilsket rött. När lampan börjar lysa i bilen är dom flesta snabba på att åka till verkstaden. Vi är inte lika snabba när det gäller oss själva, vi tar bättre hand om bilen än om oss själva. När din lampa börjar lysa, tejpa inte över den!

Vad äter du för mat, tillskott? Hur andas du när du sover, när du motionerar, när du jobbar, äter? Vad tänker du om dig själv och om andra? Hur är dina relationer med din partner, med dina kollegor, med barnen? Allt påverkar oavsett om vi är medvetena om det eller inte.

Sover du tillräckligt mycket eller för länge? Det är viktigt med bra kvalite på sömnen för att orka leva ett bra hälsosamt liv. Rör du på dig eller sitter du mycket still? Den senaste forskningen visar att stillasittande är lika farligt som att röka, man behöver inte springa ett maraton, men upp och stå en stund om du sitter mycket, ta en kort promenad eller ett lugnt yogapass! Hur ofta tittar du på mobilen? En undersökning visar att vi tittar i snitt 150ggr/dag, ett stort stressmoment, då vi inte kan slappna av och fokusera på det vi gör. Ohälsan ökar hela tiden framförallt den psykiska. Ett samband? Lever du då i nuet?